Branding

Branding

Branding

U kunt zich vast iets voorstellen bij het begrip ‘branding’, maar wat is het eigenlijk precies? Een ‘brand’ wordt voornamelijk in de bedrijfswereld gezien als een merk, naam of logo. Kortom; het is je herkenbaarheid, je imago als bedrijf. Mensen moeten een gevoel bij uw merk krijgen. Om een voorbeeld te geven van ‘branding’ zullen we het bedrijf Starbucks beschrijven. Bij Starbucks wordt elke klant gevraagd naar zijn of haar voornaam om deze naam vervolgens op de beker te schrijven. Dit is een typisch geval van ‘branding’. Ze geven u het gevoel dat u ergens bij hoort.

De klant

Waarom zou ik het moeten kopen? En waarom zou ik het van u moeten kopen? Dit zijn twee vragen die de klant zich af kan vragen bij het, wel of niet, kopen van een product. Wat betreft de tweede vraag moet de branding van uw bedrijf zichzelf laten zien. Dat is hetgeen wat de klant moet overhalen om de keuze te maken om bij uw bedrijf de aankoop te doen.

Tips

  1. Kies een bijpassende thema bij de visie
  2. Wees consistent
  3. Eenduidige visie en thema
  4. Leg deze visie vast

Wie durft?

Houd er rekening mee dat de branding niet eenvoudig is. Het is goed mogelijk dat er dagen overheen gaat voordat de brainstormsessie geslaagd is. Wanneer deze geslaagd is, zal het ook voor u de nodige nut opleveren. Na deze brainstormsessie heeft u namelijk heel goed in beeld wat u wilt uitdragen als merk en hoe u dit wilt bereiken. U krijgt op deze manier een beter beeld van uw doelgroep. Wie durft deze uitdaging met Studio Dircken aan te gaan?

Wat doen we?

Het reclamevak is breed en onze expertise dus ook! Samen bepalen we de juiste mix om uw merk verder te brengen.

3