Landingspagina

Landingspagina

Landingspagina

Het is belangrijk om niet alleen gevonden te worden, maar om ook gevonden te worden door de juiste bezoekers. Voor deze bezoekers kunt u een landingspagina creëren, wat specifiek gericht is op één of meerdere zoekwoorden. Door het intypen van deze zoekwoorden in een zoekmachine als Google komt de bezoekers direct op de landingspage van het product of dienst dat ze zochten. De bezoekers begrijpt onmiddellijk waar hij is en wat er te koop is. Door middel van het volgen van het conversiespoor wordt de call2action button gevonden. De laatste stap is het klikken op deze button en het ondernemen van actie. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de leads en verkopen op deze manier tot stand kwamen.

Effectiviteit van een landingspagina

  • Er bestaat geen ‘optimale lengte’ voor een landingspagina. Houd het echter simpel en overzichtelijk.
  • Kies de correcte ‘call to action’. Deze button moet aansprekend zijn, aangezien dit de conversie kan vergroten. Het moet de bezoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt worden om een stap verder te zetten.
  • Gebruik kleuren, witruimte en bijpassende typografie. Niet alleen de button van de call to action moet aantrekkelijk eruitzien. Hetzelfde geldt namelijk voor bijvoorbeeld de indeling van de alinea’s. Ook kleurgebruik kan positieve effecten opleveren. De kleur rood schijnt bijvoorbeeld een goede kleur te zijn voor een koptekst.
  • Beantwoord de hoofdvragen van de bezoekers. Dit betekent dat u zelf de vragen stelt over uw product, waarbij u de antwoorden al geeft.
  • Maak gebruik van afbeeldingen. Afbeeldingen worden namelijk meer en langer bekeken op websites dan de tekst zelf.
  • Zorg voor korte laadtijden. Wanneer een website zeer traag laadt, jaagt dit bezoekers weg. Daarom is het essentieel om voor een landingspagina te zorgen die snel laadt.
Wat doen we?

Het reclamevak is breed en onze expertise dus ook! Samen bepalen we de juiste mix om uw merk verder te brengen.

3