reclamebureau Goes
Reviews op de website

Het effect van reviews en waarom het werkt.

Het effect van reviews op de website

Reviews op de website plaatsen of niet? Een review is een beoordeling van een consument op uw bedrijf. De consument geeft hierin niet zozeer informatie over het gekochte product, maar met name over de bezorging, service e.d. Het hebben van reviews over uw product of bedrijf zijn belangrijk. Dat is algemeen bekend. Maar de vraag wordt gesteld of u deze reviews beter intern of extern kan organiseren. Wat is de beste keuze voor u?

Een eerlijk oordeel schept vertrouwen

Consumenten vinden het fijn wanneer zij kunnen lezen wat de ongezouten mening is van mede-consumenten. Dit kan uiteraard zowel positief als negatief zijn. Hierdoor is er belangrijke informatie beschikbaar voor het nemen van een beslissing. Deze informatie is waardevol voor potentiële klanten. Zo weten zij waar ze aan toe zijn, voordat ze de keuze maken om met uw bedrijf in zee te gaan.

Intern of extern?

Het is mogelijk om de reviews intern of extern te verzamelen. Wanneer u besluit om dit intern te verzamelen, heeft het als voordeel dat het regelmatig toevoegen van content een positieve invloed heeft op de vindbaarheid in zoekmachines. Daarbij heeft u als bedrijf de reviews in eigen beheer. Een nadeel is echter dat de reviews daardoor mogelijk minder overtuigend overkomen. Wanneer u de reviews extern via vergelijkingssites verzamelt, betekent dit dat dit loopt via bijvoorbeeld kieskeurig.nl.

Het grote voordeel hiervan is dat u een groot bereik hebt. Als laatste kunt u uw reviews extern verzamelen via onafhankelijke reviewpartijen. Dit is de meest populaire manier. Het voordeel hiervan is de onafhankelijkheid van dit platform. Zo kunt u als bedrijf niet manipuleren, wat de betrouwbaarheid vergroot. Ook worden de gegeven sterren meegenomen in de AdWords-advertenties.

Lees de reviews

Kijk kritisch naar de inhoud van de reviews over uw bedrijf. Bekijk van wie u voornamelijk deze reviews heeft ontvangen. Zorg er daarnaast voor dat u recensies blijft ontvangen. Hiervoor is het aan te raden om regelmatig aan consumenten om reviews te vragen. Het is belangrijk dat uw laatste recensie namelijk niet een jaar terug is geplaatst. Want hoe zullen (potentiële) klanten dit interpreteren?

Ook reviews op uw website?

Reclamebureau Studio Dircken helpt u graag met een goed advies! Zo kunnen we adviseren welke tools voor uw bedrijf en website het best passen. Maar daarnaast kunnen we de reviews ook op uw website plaatsen. Neem zeker het contact met ons op als we u hiermee kunnen helpen.

Nieuws & Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meer weten?

We maken graag kennis met u!

Maak hier uw afspraak
3