Opnemen van video content op locatie
Video content

Video content zorgt voor een groter bereik

Video content werkt!

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en een video zegt zelfs meer dan 10.000 woorden. In een korte tijd kan er daarom veel informatie worden verzonden door een video.

Deze informatie wordt beter onthouden door degene die kijkt dankzij de bewegende beelden. Daarnaast kun je door middel van het inzetten van video content de leads en sales op een effectieve wijze verhogen. Maar bovenal is het belangrijk om te weten dat uw website hoger scoort in Google wanneer u onder andere gebruik maakt van video content.

De voordelen van video content

Door het maken van een video kan er een verhaal verteld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld op een simpele manier uitleggen wat uw bedrijf kan betekenen voor klanten. Bij het maken van een video is het belangrijk om het doel van de video in de gaten te houden. Dit doel is namelijk de inhoud, of terwijl de content, overbrengen op de klant of bezoeker. Onthoud dat een bedrijf nooit te saai is voor video content, want elk bedrijf heeft een uniek, interessant verhaal te vertellen.

YouTube en meer…

Het is algemeen bekend dat YouTube een zeer groot videoplatform is, maar kijk verder dan enkel YouTube. Het is belangrijk om uw video content via meerdere kanalen te verspreiden, zoals social media pagina’s of uw eigen website. Plaats er bovendien een ‘delen’-functie bij, zodat deze video binnen één simpele klik gedeeld kan worden.

Studio Dircken kan er een aantrekkelijke tekst bij plaatsen, zodat uw video nog beter wordt bekeken en vaker gedeeld wordt. Op deze manier kan het sneeuwbaleffect gecreëerd worden. Video content geeft dus extra kwaliteit aan een website en wordt zeer gewaardeerd door zoekmachines.

De huidige televisies beschikken bijna allemaal over toegang tot internet, waardoor video content steeds belangrijker gaat worden in de toekomst. Hierdoor wordt het namelijk gemakkelijker om uw video op YouTube af te spelen via uw televisie. Dit kan dan waar en wanneer u maar wilt.

Conversie

Het uiteindelijke doel van een video is uiteraard dat u hier iets mee wil bereiken. Zorg daarom voor een gepaste call-to-action. Hier heeft u verschillende mogelijkheden voor:

  • Bij het zien van het eindscherm kan u gebruik maken van klikbare links.
  • Maak daarnaast gebruik van klikbare tekstballonnen, aldus annotations, waarbij er wederom sprake is van een goede call-to-action.

Bovendien is het een uitstekende mogelijkheid om uw video content te presenteren via de narrowcasting binnen uw bedrijf. Op deze manier kan uw video zowel naar binnen (eigen personeel) als naar buiten (klanten en bezoekers) gecommuniceerd worden.

Nieuws & Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meer weten?

We maken graag kennis met u!

Maak hier uw afspraak
3