website laten maken roosendaal wireframe

Verschil tussen standaard template en maatwerk

Verschil tussen standaard template en maatwerk

Wanneer u een nieuwe website wilt laten maken kunt u kiezen uit een bestaand template of een unieke maatwerk website. Een template is een bestaand sjabloon wat met name aan WordPress gekoppeld is om een website te maken. Bij een maatwerk website wordt er een uniek, geschikt ontwerp gemaakt voor u. Het grootste voordeel van een maatwerk website is dat u een design krijgt wat perfect bij uw bedrijfsidentiteit past. Evenals de functionaliteiten en van de website zijn op maat gemaakt.

Prijsverschil

Er zijn een hoop mensen die zich afvragen waarom een maatwerk website kostbaar is. Het beknopte antwoord hierop is dat het simpelweg heel veel werk kost. Studio Dircken begrijpt dat responsive templates en maatwerk responsive websites in eerste instanties redelijk veel op elkaar lijken voor een bezoeker. Echter zit er ontzettend veel verschil in deze soorten websites. Het is namelijk niet zonder reden dat de ene website gemaakt kan worden door uw buurman verderop en dat de andere website u al snel meer dan 3000 Euro kost bij een internetbureau. Middels deze blog willen wij u uitleggen waarom een website die aansluit op al uw wensen geld kost.

Standaard pak v.s. Italiaans maatpak

Een template website in WordPress kunt u vergelijken met een nieuw pak die u koopt bij een groter modeketen. Gedurende het koopproces wordt het pak niet aangepast naar uw wensen, terwijl u bij het kopen van een Italiaans maatpak bij elke stap volledig geholpen wordt door een professional.

Het maatpak van het modeketen zal in eerste instantie naar waarschijnlijkheid voldoen, maar al snel zal blijken dat dit pak een 13 uit een dozijn uitstraling heeft. Hetzelfde geldt voor een website op basis van een reeds bestaand template. Een maatwerk website zal daarentegen volledig aan uw wensen en verwachtingen voldoen.

Maatwerk traject

Tijdens het gehele maatwerk traject is het raadzaam om vooraf voor ogen te hebben wat uw specifieke doel is. Gedurende dit proces worden een aantal fases zorgvuldig doorlopen, zodat uw uiteindelijke doel bereikt wordt. Deze fases bestaan uit een briefingfase, een ontwerpfase een ontwikkelfase en een opleverfase.

Nadat de website live is gegaan, is er uiteraard nazorg vanuit Studio Dircken in de vorm van SLA (Service Level Agreement). Aan het eind van het gehele proces voldoet de maatwerk website volledig aan uw wensen en verwachtingen.

Kosten-baten analyse

Zoals gezegd kost maatwerk aanzienlijk meer geld dan een reeds bestaande template. Door grondig vooronderzoek wordt vooraf goed in kaart gebracht wat de juiste functionaliteiten voor uw wensen zijn.

Daarnaast bekijken wij samen met u hoe het ontwerp een verlengde kan zijn van uw bedrijfsidentiteit. Door gebruikersanalyse zorgen wij ervoor dat de website gebruiksvriendelijk is en dat bezoekers hierin goed de weg kunnen vinden (interactie ontwerp). Enkele andere voordelen van een maatwerk website zijn:

  • Maatwerk functies (o.a. XML-koppelingen en API-integraties) – Geen overdaad aan overbodige plug-ins
  • Hogere stabiliteit
  • Betere performance (snelheid)

Kortom, kijk niet alleen naar wat iets kost (kosten), maar ook naar wat het je kan opleveren (baten).

Nieuws & Actualiteiten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meer weten?

We maken graag kennis met u!

Maak hier uw afspraak
3