BRANDING, WEBSITE & ACTIVATIE

Online activatie & ticketverkoop voor
C-Cinema

C-Cinema & Studio Dircken

C-Cinema bioscopen is een bekende speler in Zuid-West Brabant met een drietal bioscopen in Etten-Leur, Roosendaal & Bergen op Zoom. In de kennismaking met Studio Dircken is er door C-Cinema een duidelijke ambitie uitgesproken om de online kansen beter te gaan benutten. De huidige website was sterk verouderd en de social media kanalen werden nog niet optimaal benut. Vanuit die problematiek zijn we aan de slag gegaan met een strategisch plan om C-Cinema naar het volgende niveau te gaan brengen.

Online verkoopkanaal en consistente, herkenbare communicatie.

Een van de grootste kansen voor C-Cinema was de ontwikkeling van fysieke tickets aan de kassa in de bioscoop naar online tickets via de website. Vanuit die kans zijn we aan de slag gegaan met een passend webdesign waarbij gebruiksgemak centraal staat. Het moet voor de websitebezoeker, jong en oud, super simpel zijn om een ticket aan te schaffen voor een van de films die draaien bij C-Cinema. De nieuwe website moet een belangrijk online verkoopkanaal gaan worden voor de opdrachtgever. We hebben daarnaast vanuit het webdesign een moderne stijl ontwikkeld die we vanaf nu overal in door gaan voeren om zo een consistente, herkenbare communicatie te realiseren. Zowel intern als extern. Zowel offline als online.

Online activatie van de doelgroep.

Behalve de realisatie van de nieuwe website zijn we ook ingeschakeld om middels een aantal try-outs te laten zien hoe de online kanalen als Facebook beter benut kunnen worden. Niet alleen middels campagnes via Facebook, maar ook als onderdeel van de klantenservice. Hier liggen voor C-Cinema veel kansen om een grote doelgroep te bedienen, bereiken en activeren. Na een aantal verschillende, succesvolle campagnes gericht op verschillende doelgroepen zal Studio Dircken op een frequente basis campagnes en uitingen gaan verzorgen voor C-Cinema. Zo kan er op een structurele basis gebouwd gaan worden aan een consistente, online communicatie.

Externe - en interne koppelingen.

Op basis van het webdesign is het team Development van Studio Dircken aan de slag gegaan met de technische ontwikkeling van de nieuwe website. Een van de grootste uitdagingen in dit project was de koppeling met het externe ticketsysteem wat bij C-Cinema in de gehele bedrijfsvoering is geïntegreerd. Maar uiteraard moet de nieuwe website ook naadloos aansluiten bij de interne processen en systemen van de opdrachtgever. Door alles goed in kaart te brengen is dit een uitvoerig proces geweest, maar zijn wij samen met de opdrachtgever tevreden met het eindresultaat. De eerste stap is gezet, want optimaliseren is nooit klaar. Daarom zal de samenwerking tussen C-Cinema en Studio Dircken in de toekomst alleen maar meer geïntensiveerd gaan worden!

Relevante Projecten

Bekijk de volgende projecten ook eens.

4