WEBSITE & FOTOGRAFIE

Online afspraken genereren
voor TouchFix

TouchFix & Studio Dircken

TouchFix uit Den Haag helpt personen en organisaties om hun smartphones, tablet of andere gadgets weer zo goed als nieuw te krijgen. Hiervoor leveren ze reparaties, onderdelen en accessoires tegen aanzienlijk lage prijzen en met betrouwbare service. TouchFix is hard op weg de nummer 1 positie in Nederland te veroveren. Daar hoort natuurlijk een ijzersterke website bij. Vanuit die ambitie is Studio Dircken aan de slag gegaan, in samenwerking met Artventus, met de realisatie van een online platform waarop TouchFix verder kan bouwen richting de toekomst. Het doel? Een modern, gebruiksvriendelijk platform waarop de gebruikers gemakkelijk en snel, voor elk toestel, een reparatie of afspraak kunnen inplannen.

Win-win: de conversie funnel voor TouchFix

Een van de grootste uitdagingen in het project voor TouchFix was het opzetten van een unieke conversie funnel: de route van eerste contact tot een afspraak of reparatie. Deze route is uitgebreid uitgeschreven in een flowchart. Vanuit daar is het omgebouwd naar een duidelijk stappenplan per gewenste conversie in combinatie met een geautomatiseerde mailing per status. Zo wordt het aan de ene kant voor de websitebezoekers zo gemakkelijk en duidelijk mogelijk gemaakt. Aan de andere kant bespaart het TouchFix een hoop tijd vanwege de automatisering die de website biedt. Win-win dus.

Uiteraard zijn er ook voor TouchFix professionele beelden geschoten op locatie. Zo wordt het specialisme van het repareren en de persoonlijke, goede sfeer op locatie perfect in beeld gebracht. Dat maakt het totaalplaatje van de nieuwe website voor TouchFix compleet.

Relevante Projecten

Bekijk de volgende projecten ook eens.

4