Sociale media strategie

Sociale media strategie

Sociale media strategie: alle neuzen dezelfde kant op

Sociale media speelt een steeds grotere rol in het leven. Niet alleen in het ‘gewone’ leven, ook in het bedrijfsleven is de opkomst van sociale media merkbaar. Sociale media kan daarom een rol spelen bij het succes van uw bedrijf. Houd daarbij altijd in uw achterhoofd wat de behoeften zijn van uw doelgroep en hoe u hieraan kunt voldoen.

De uitvoering

Het inzetten van sociale media als strategie zult u gebruiken om bepaalde doelen te behalen. Het is belangrijk om van tevoren te beseffen hoe en wie bij u deze doelen kunt behalen, voordat er bepaalde stappen worden gezet. Daardoor zal het hele proces soepeler lopen. Voorbeelden van doelstellingen zijn: het vergroten van het bereik, het vormen van hechtere relaties of het realiseren van extra omzet. Wanneer u deze aspecten goed in beeld hebt, kunt u de zeven stappen zetten tot een strategisch stappenplan. Dit zijn de volgende stappen:

  • Begin met sociale research
  • Wat zijn uw doelen?
  • Wat is uw doelgroep?
  • Organiseer het interne beleid
  • Zorg voor aantrekkelijke communicatie en content
  • De uitvoering: ben zorgvuldig
  • Met regelmaat in het proces meten, beheren en leren

Het opbouwen en onderhoud van een waardevol online netwerk kost over het algemeen redelijk wat tijd. De tijd die u kwijt bent aan het uitvoeren van deze sociale media strategie is uiteraard afhankelijk van het aantal platforms waar u actief op wilt zijn.

Kortom..

Wanneer uw reden om sociale media te gebruiken binnen uw bedrijf puur is ‘omdat iedereen er mee bezig is’, dan kunt u er beter niet mee doorgaan. Uiteraard kan het meegaan met de tijd een goede reden zijn, maar het moet binnen het geheel vallen van de doelstelling. Dus stel doelen en maak ze groot. Begin met het opschrijven hiervan, zelfs als ze onbereikbaar lijken!

Wat doen we?

Het reclamevak is breed en onze expertise dus ook! Samen bepalen we de juiste mix om uw merk verder te brengen.

3