Strategie

Een goede reclamestrategie

Begin met een goede reclamestrategie

Er worden verschillende strategieën gebruikt om reclame te maken voor een product of dienst.

  • Globaal. Dit houdt in dat in elk land dezelfde concept en uitvoering worden gehanteerd.
  • Lokaal. Dit is het tegenovergestelde van de globale strategie. Bij de lokale strategie wordt er namelijk in elk land een ander concept gehanteerd.
  • Adaptie. Er wordt in elk land dezelfde strategie en concept gebruikt, echter is de uitvoering per land verschillend. Differentiatie. Ieder land hanteert dezelfde strategie, maar daarentegen juist een ander concept en uitvoering.

Er zijn vijf factoren die helpen om voor een bepaalde strategie te kiezen. Dit zijn de doelgroep, de positionering, de aard van het product, de omgeving en uiteraard de organisatie zelf.

Wanneer deze gegevens goed beschreven zijn, dan kan er een strategie worden beschreven. Daarin wordt beschreven welke boodschap op welk moment aan wie en met welke middelen gecommuniceerd wordt. Afhankelijk van uw bedrijf, en uw missie, wordt er een best passende strategie gekozen. Op deze manier kan er op de meest effectieve manier reclame gemaakt worden voor uw bedrijf.

Tips voor een goede reclamestrategie

Aangezien Studio Dircken zich kenmerkt door zijn creativiteit willen we ook nog wat extra reclamestrategieën bespreken. In onze ogen zijn dit goede manieren om de bezoekers hun aandacht te trekken.

  • Uw reclame moet aanwezig zijn op drukke punten, zoals bij wachtruimtes op een vliegveld. Op deze manier worden de mensen ‘verplicht’ om de reclame te bekijken. Ze kunnen dan niet om uw boodschap heen.
  • Wanneer mensen zich ontspannen, kunt u ze bereiken. Mensen bevinden zich in een positieve omgeving, waarbij ze positiever tegenover reclame staan.
  • Het inzetten van een Trojaans paard is daarnaast ook een optie. Op sommige plaatsen zijn ze nog niet gewend aan reclame. Op deze plekken kunt u op een onopvallende manier binnendringen. Een voorbeeld is dat er reclame geplaatst wordt op de dienbladen in een vergaderruimte. Interactieve reclame is een vorm welke zijn vruchten lijkt af te werpen. Daarom is het een goede keuze om uw reclame te ‘verpakken’ in een spel. Dit komt de aandacht van de reclame ten goede!
Wat doen we?

Het reclamevak is breed en onze expertise dus ook! Samen bepalen we de juiste mix om uw merk verder te brengen.

3