Visitekaart

Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk

Visitekaart: je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk

Een visitekaart is een middel om de persoonlijkheid en kracht van uw bedrijf uit te dragen. Daarom is een professionele visitekaart een belangrijk, cruciaal middel om uw bedrijf te promoten bij o.a. een kennismaking. Een visitekaart geeft een indruk van uw bedrijf, maar biedt daarnaast ook de mogelijkheid om uw contactgegevens eenvoudig te overhandigen. Kortom moet een visitekaart de belangrijkste informatie bevatten.

Checklist

Enkele voorbeelden van gegevens die vermeld worden op een visitekaart zijn uw naam, functie, adresgegevens, telefoonnummer, e-mail, website, korte samenvatting van diensten/producten of schrijfruimte. Het is niet zo dat al deze onderdelen verplicht op uw visitekaart moeten komen staan. Het is aan u welke informatie voor uw bedrijf essentieel is om in één oogopslag te presenteren.

Wat zijn de voordelen van een visitekaartje?

  • Het is sinds jaar en dag een gewoonte om papieren visitekaartjes bij je te hebben en deze uit te wisselen tijdens bijvoorbeeld netwerk evenementen. Zoals bekend geven mensen ingeslepen gewoontes niet zomaar op, en het visitekaartje is hier geen uitzondering op.
  • Voor sommigen is dit misschien nog niet voor te stellen, maar nog niet iedereen bezit een smartphone. Bovendien heeft niet iedere smartphonebezitter een app voor digitale visitekaartjes.
  • Een groot voordeel van een papieren visitekaartje is dat je er even snel een aantekening op kunt maken, bijvoorbeeld een reminder om de persoon van wie je het visitekaartje hebt gekregen een offerte te sturen.
  • Het papieren visitekaartje is tastbaar. Wanneer mensen iets kunnen aanraken, kan dit ervoor zorgen dat ze zich er meer mee verbonden voelen dan wanneer ze dit niet kunnen aanraken. Ook komen ze het kaartje nog eens tegen op een later moment, en dat kan weer als een reminder aan de persoon of het bedrijf werken.
  • Het is makkelijk in gebruik. Wat is er nou makkelijker dan tijdens een gesprek met een potentiële klant of zakenpartner even in je binnenzak te graaien naar een kaartje?

Effectiviteit

Het papieren visitekaartje biedt dus nog steeds bepaalde voordelen. Het is echter wel van belang dat je visitekaartje effectief is. Als je iemand je visitekaart geeft, wil je dat diegene zich jou kan herinneren en dat je kaartje duidelijkheid verschaft over wat je doet en hoe iemand met je in contact kan komen.

Kenmerken van een goede visitekaart

Studio Dircken geeft als tip om een visitekaart overzichtelijk te houden. Wanneer een visitekaart als een zoekplaatje fungeert, dan wordt de verkeerde boodschap overgebracht. Bij het maken van de visitekaart houdt Studio Dircken rekening met de plaatsing van elementen, het materiaal, het formaat, de typografie en het kleurgebruik. Al deze aspecten zullen aansluiten bij hetgeen wat u als uitstraling wilt hebben voor uw bedrijf.

Klaar om te bestellen?

U kunt te allen tijde contact opnemen met ons om informatie op te vragen over het ontwerpen van een visitekaart. Schroom niet om uw wensen kenbaar aan ons te maken en stuur eventueel uw huidige logo mee. Aan de hand van deze gegevens gaat Studio Dircken aan de slag met het proces totdat de 100% tevredenheid bereikt is.

Wat doen we?

Het reclamevak is breed en onze expertise dus ook! Samen bepalen we de juiste mix om uw merk verder te brengen.

3