Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing

Bij veel mensen begint hun zoektocht naar een bepaald product/bepaalde dienst bij een zoekmachine als Google. Je wilt dat consumenten uw bedrijf zo goed en snel mogelijk kunnen vinden. Hierbij is zoekmachine marketing een essentieel onderdeel.

Wat is het?

De definitie van marketing is: ‘Het optimaal bevredigen van de behoeften en specifieke wensen van (potentiële) kopers om zo de verkoop van producten en diensten te bevorderen. Deze vorm van marketing bestaat uit twee onderdelen, namelijk uit zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren.

Zoekmachine optimalisatie

Via zoekmachine optimalisatie wordt een website zo hoog mogelijk aan de linkerkant in Google geplaatst. Hierbij wordt rekening gehouden met de meest recente eisen.

Zoekmachine adverteren

Het doel komt overeen met de zoekmachine optimalisatie, echter is bij zoekmachine adverteren het doel dat de website zo hoog mogelijk aan de rechterkant in Google wordt geplaatst.

De voordelen

Een vergrote vindbaarheid heeft ook een gevolg voor de offline verkoop. Via Google worden de meest simpele producten/diensten gezocht. Enkel wanneer u bovenaan staat in Google krijgt u meer klandizie. Zo niet, dan is de kans groot dat u uw omzet heeft zien dalen in de laatste paar jaren. Dus tijd om de vruchten te plukken van investeren in zoekmachine marketing!

Wat doen we?

Het reclamevak is breed en onze expertise dus ook! Samen bepalen we de juiste mix om uw merk verder te brengen.

3